02.03.2017r. nasza klasa 5e przeżyła bardzo
ciekawą przygodę, która polegała na własnoręcznym przygotowaniu potraw.
Dobraliśmy się w grupy, a każdy z nas miał wiele pomysłów na swoje posiłki.
Ograniczała nas tylko nasza wyobraźnia i dostępny sprzęt kuchenny.
Przygotowanie przez nas produktów zajęło nam całą lekcję i przerwę, ale
bawiliśmy się przy tym wybornie, tym bardziej, że nie wszystko udawało nam się
zrobić zgodnie z wcześniejszym założeniem. Niemniej jednak, przygotowane przez
nas składniki trafiły do misek, w różnych postaciach.
Po
skończonej pracy okazało się, że na stole znajdują się tortille w wielu
smakach, przeróżne sałatki, owocowe szaszłyki, kanapki i różnorodne wafle.
Wszystko wyglądało przepysznie, bajecznie i kolorowo. Z przyjemnością
częstowaliśmy się zarówno smakołykami swoimi, jak tymi wykonanymi przez kolegów
i koleżanki.
Jesteśmy
bardzo zadowoleni z tych zajęć kulinarnych, świetnie spędziliśmy czas, a
jedzenie było przepyszne. Wiele nauczyliśmy się, zdobyliśmy nowe doświadczenie
i zobaczyliśmy, nad czym jeszcze musimy popracować, by w przyszłości stać się
mistrzami J. Z niecierpliwością
czekamy na następne tego typu zajęcia.
Warto
dodać, że tego typu zajeciami w nieco odmienny sposób realizujemy szkolny
projekt „Razem dla klimatu”, albowiem uczymy się współdziałania i wspólnie
pracujemy nad atmosferą, czyli klimatem w klasie.
Oliwia Lorentz
Natalia Kocon
.........................................................................................................................