Warsztaty kulinarne w klasie 5e

02.03.2017r. nasza klasa 5e przeżyła bardzo ciekawą przygodę, która polegała na własnoręcznym przygotowaniu potraw. Dobraliśmy się w grupy, a każdy z nas miał wiele pomysłów na swoje posiłki. Ograniczała nas tylko nasza wyobraźnia i dostępny sprzęt kuchenny. Przygotowanie przez nas produktów zajęło nam całą lekcję i przerwę, ale bawiliśmy się przy tym wybornie, tym bardziej, że nie wszystko udawało nam się zrobić zgodnie z wcześniejszym założeniem. Niemniej jednak, przygotowane przez nas składniki trafiły do misek, w różnych postaciach.
         Po skończonej pracy okazało się, że na stole znajdują się tortille w wielu smakach, przeróżne sałatki, owocowe szaszłyki, kanapki i różnorodne wafle. Wszystko wyglądało przepysznie, bajecznie i kolorowo. Z przyjemnością częstowaliśmy się zarówno smakołykami swoimi, jak tymi wykonanymi przez kolegów i koleżanki.
         Jesteśmy bardzo zadowoleni z tych zajęć kulinarnych, świetnie spędziliśmy czas, a jedzenie było przepyszne. Wiele nauczyliśmy się, zdobyliśmy nowe doświadczenie i zobaczyliśmy, nad czym jeszcze musimy popracować, by w przyszłości stać się mistrzami J. Z niecierpliwością czekamy na następne tego typu zajęcia.
         Warto dodać, że tego typu zajeciami w nieco odmienny sposób realizujemy szkolny projekt „Razem dla klimatu”, albowiem uczymy się współdziałania i wspólnie pracujemy nad atmosferą, czyli klimatem w klasie.
Oliwia Lorentz
Natalia Kocon

.........................................................................................................................